Kompetentna Slovenija 2017-2022

Globalizacija nenehno sooča gospodarstva Evropske unije z novimi izzivi in vsi zaposleni državljani Evropske Unije bodo v prihodnje potrebovali širok nabor ključnih kompetenc za prožno prilagajanje hitrim spremembam v dinamičnem svetu.


Pri razvoju raznolikih individualnih kompetenc se mora omogočiti dostop do znanja vsem zaposlenim ne glede na družbene, kulturne in gospodarske okoliščine, da lahko dosežejo svoj potencial. Kot del programa »Kompetenčnih centri za razvoj kadrov 3.0« je cilj Kompetentne Slovenije brezplačno omogočiti dostop do novodobnih poslovnih znanj in veščin vsem, ki si to želijo. Posameznikom omogočimo razvoj ključnih kompetenc, ki jih potrebujejo oz. jih bodo potrebovali za uspešno nadaljevanje svoje karierne poti.
Pomembno obvestilo!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spoštovani,


sklad do nadaljnjega zaradi ukrepov države o preprečevanju in omejevanju širjenja koronavirusa odpoveduje vse dogodke. O izvedbi in morebitnih nadomestnih terminih vas bomo pravočasno obvestili.


Hvala za razumevanje!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napovednik delavnic Kompetentne Slovenije

Delavnice Kompetentne Slovenije so prvenstveno namenjene zaposlenim v gospodarstvu, zato imajo prednost pri prijavi zaposleni v gospodarstvu.

Vsi dogodki so brezplačni. Obvezna je prijava na spodnje linke!

 

  24. 3. 2020

 

 

10.00-14.00

 

 

The Heroic Journey of Leaders for the Future (Nilima Bhat)

 

Nilima Bhat bo na predavanju »The Heroic Journey of Leaders for the Future« Bhat orisala model za voditelje prihodnosti. Da bi vzpostavila prepotrebno ravnovesje, v svoji knjigi z Rajem Sisodia (soustanovitelj Zavestnega kapitalizma) Nilima Bhat orisuje model za voditelje prihodnosti. Takšen, ki obnavlja manjkajoči ženski arhetip v vodstvu; to je generativno, sodelovalno, ustvarjalno, empatično. V indijski jogijski tradiciji so te lastnosti povezane s Shakti (Shakti Leadership ali sprejemanje ženstvene in moške moči v poslu), neomejenim virom ustvarjanja, preživljanja in preobrazbe, ki spodbuja vse. Nilima Bhat ima bogate izkušnje iz vodenja v globalnih podjetjih in svetovanja multinacionalkam kot sto Tata Consultancy Services, Etsy, Societe Generale Bank, Microsoft, Vodafone in YPO skupine.

Zaradi trenutnih razmer in omejitev organiziranja večjih dogodkov, predavanje odpovedujemo.

 

Predavanje se bo izvedlo jeseni 2020.

26. 3. 2020

 

Lift creative ROI with neuroscience: winning with consumers in the age of distraction (dr. Satoshi Tsujimoto)

 

Tehnološki park Ljubljana

 

Zaradi trenutnih razmer in omejitev organiziranja večjih dogodkov, predavanje odpovedujemo.

APRIL 2020

 

2. 4. 2020

 

10.00–15.00

 

APRIL mesec zdravja

 

Čustvene spirale (Jan Kovačič)

Izkustvena delavnica je namenjena konkretnemu vpogledu v delovanje čustev in njihovo čustveno energijo. Cilj delavnice je, da udeleženci uspešno prepoznajo vsaj 50 čustvenih stanj (največkrat jih skupine spoznajo okoli 80) in spoznajo učinkovite strategije, kako usmerjati čustveno energijo. Opazili boste, da zmorete obvladati tako negativno kot spodbuditi pozitivno čustveno spiralo. Opisano pa bo pripomoglo k odgovorni skrbi za duševno zdravje pri sebi in bližnjih.

Ljubljana

Zaradi trenutnih razmer in omejitev organiziranja večjih dogodkov, predavanje odpovedujemo.

9. 4. 2020

 

9.00-14.30

Digitalni detox (Zinka Kosec)

Digitalna doba (opredelitev, zgodovina, digitalne generacije…), sposobnost fokusa (branja in sledenje, večopravilnost), socialne veščine in stiki (pomen, razvoj, vpliv, …), zasebnost in varnost, fizične posledice (drža, izčrpanost, negibanje), psihične posledice (dopamin, odvisnost, virtualni svet…), digitalni detox kot rešitev, kako lahko omejimo uporabo, če pa digitalna orodja potrebujemo za delo? Nophone zone (prostorska, časovna, čustvena)…

Lavender Hill, Eko resort (Polzela)

Zaradi trenutnih razmer in omejitev organiziranja večjih dogodkov, predavanje odpovedujemo.

 

16. 4. 2020

10.00

Poslovni protokol (Ksenija Benedetti)

Poznavanje protokolarnih pravil je osnova splošne kulture in razgledanosti. Spoštovanje protokolarnih pravil je vaša osebna odličnost. In vaša osebna odličnost je vaša velika moč. Predavanje bo vsebovalo dva sklopa (a) najpomembnejše o osebnem protokolu (uglašena pravila lepega vedenja in primernega videza, protokol neverbalnega in verbalnega komuniciranja s partnerji, gosti, spoznajte moč prvega vtisa in ga ustrezno oblikujte, rokovanje, seznanjanje, naslavljanje, protokol pisnega komuniciranja (uradni dopisi, vljudnostna pisma, osebna pisma, vizitke, sodobna elektronska komunikacija…), zlata pravila (poslovnega) oblačenja (oblačila za prosti čas, formalna  in delovna oblačila, večerne obleke, smoking, frak) in (b) izberimo pravo darilo - Osebna, poslovna, protokolarna in promocijska darila  (primerna darila, osebna, poslovna, protokolarna in promocijska darila, cvetje kot darilo, izročanje in izmenjava daril, vrednost daril).

Strunjan, Hotel Salinera

Zaradi trenutnih razmer in omejitev organiziranja večjih dogodkov, predavanje odpovedujemo.

16. 4. 2020

 

 

 

13.30-16.30

PRVIČ V SLOVENIJI!!!

Dr. Tim Elmore, Growing Leaders, eden od 100 najboljših govorcev s področja voditeljstva po mnenju Revije Inc.

 

New Kinds on the Block. Here comes Generation Z, Growing Leaders

Dr Tim Elmore je ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Growing Leaders (www.GrowingLeaders.com), neprofitne organizacije iz Atlante, ki je bila ustvarjena, da razvija prihodnje voditelje. Elmore je od ustanovitve Growing Leaders fascilitiral več kot 500.000 študentov, profesorjev in osebja na več sto kampusih po vsej ZDA in drugod po svetu. Oblikoval je tudi treninge vodenja za več atletskih programov. Poleg tega še danes številne vladne službe v Washingtonu, D.C. uporabljajo Elmorjev učni načrt in usposabljanja. Dr. Tim Elmore je dinamičen govorec, ki v svojih govorih in usposabljanjih za opolnomočenje voditeljev uporablja načela, podobe in zgodbe.

Dr. Tim Elmore je svetoval vodstvu Delta Global Services, Chick-fil-A, Inc., The Home Depot, The John Maxwell Co., HomeBanc, in Gold Kist, Inc.. ter svetoval v več kot tridesetih državah - vključno z Indijo, Rusijo, Kitajsko, in Avstralijo. Timovo znanje o nastajajočih generacijah in generacijski raznolikosti ni bilo neopazno tudi s strani medijev, o njem so poročali The Wall Street Journal, Forbes.com, Investor's Business Daily, Huffington Post, MSNBC.com, The Washington Post, WorkingMother.com, Atlanta Business Chronicle, Dallas Morning News in Portfolio.com.

Grand hotel Bernardin

Zaradi trenutnih razmer in omejitev organiziranja večjih dogodkov, predavanje odpovedujemo.

23. 4. 2020

 

10.00-13.30

Metoda petih zvezdic (M. Velej, R. Bošnjak)

Metoda petih zvezdic© za modre odločitve omogoča sprejemanje odločitev z upoštevanjem intuicije in modrosti srca. Ko jo osvojimo, nam omogoča sprejemanje modrih odločitev za svoje in širše dobro tako v prelomnih trenutkih, na pragu večjih sprememb, kot tudi v vsakdanjih situacijah. V današnjem svetu hitrih sprememb moramo vsak dan sprejemati niz odločitev, od katerih imajo nekatere tudi (večji) vpliv na druge ljudi. Do odločitev lahko pridemo z racionalnim premislekom, s tehtanjem pro et contra, a vključitev intuicije v odločanje razširi ne samo polje možnosti / rešitev, ampak tudi poveča verjetnost, da bodo sprejete odločitve prave.

Lavender Hill, Eko resort (Polzela)

7. 5. 2020

LEGO Serious Play z Jensom Rottbollom

Ljubljana

12. 5. 2020

 

10.00-16.30

Eden izmed najboljših osebnostnih coachev v Evropi, v Nemčiji razglašenega za osebnostnega coacha številka 1!

 

Transolution Leadership: Učinkovit vodja v dobi digitalizacije 4.0
S primeri dobrih praks globalnih podjetij do povečanja konkurenčnosti in dviga prednosti slovenskih podjetij
Werner Katzengruber

Učenje vodenja po TRANSOLUTION metodi, ki kot že zgoraj omenjeno izhaja iz razumevanja kulture, da je pripravljenost za spremembe bistven sestavni del odličnosti in uspeha – tako za vodje, kot kompleksne organizacije. Kdor namreč zna konstantno upravljati s spremembami in je fleksibilen ter deluje v smeri iskanja rešitev, lahko aktivno ustvarja prihodnost zase in druge.

Ljubljana

 

   Vabljeni!

 

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

Izvedene delavnice v 2019

 

 

IZVEDENE DELAVNICE

Za nami že več kot 120 uspešno izvedenih delavnic! 

 

Delavnice od leta 2017 dalje

 

 

Novice