28.08.2019
Vabljeni na konferenco »Digitalna transformacija – nikoli prestari za nove izzive«

Projekt Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI organizira konferenco z naslovom »Digitalna transformacija – nikoli prestari za nove izzive«, ki bo v četrtek, 26. septembra 2019, od 9. do 15. ure v hotelu City v Mariboru.

Staranje prebivalstva spreminja starostno strukturo delovne sile. Delodajalci se soočajo z izgubo kvalificiranih starejših zaposlenih, ki se upokojujejo, hkrati pa mladega talenta, ki bi jih nadomestil, ne najdejo. Zato je ključno zadržati starejše zaposlene na delovnih mestih in jih usposobiti za izzive digitalizacije, ki vnaša spremembe v delovne procese, modele in okolja, načine organizacije dela in komuniciranja.


 

Konferenca bo odgovarjala predvsem na dileme, ki se pojavljajo zaradi digitalne transformacije v procesu uvedbe novih tehnologij, postopkov ipd. med zaposlenimi, še posebej v luči večgeneracijskega delovnega okolja. Priznani domači strokovnjaki bodo razložili, kako v proces digitalizacije vključiti starejše zaposlene, pojasnili, zakaj je taka vključitev pomembna ter podali konkretne ukrepe in korake za izvajanje digitalne preobrazbe pri starejših zaposlenih. Da je to mogoče uspešno izvesti, nam bodo dokazali nekateri primeri dobrih praks.

 

 

Konferenco bo otvorila direktorica sklada Irena Kuntarič Hribar.

 

O konferenci:

 

Tematski sklopi

Predavatelji

Digitalizacija in starejši zaposleni

Matija Goljar,

ustanovitelj Ustvarjalnika, voditelj oddaje Štartaj, Slovenija!

prof. dr. Matej Tušak,

predavatelj na Fakulteti za šport in Filozofski fakulteti, svetovalec, član različnih strokovnih svetov, avtor knjig in člankov

Vključevanje starejših zaposlenih v digitalno transformacijo

Julij Božič,

izvršni direktor za inovacije in digitalizacijo poslovanja v BTC ter bivši izvršni direktor IBM Slovenija

Igor Zorko,

predsednik upravnega odbora Slovenske digitalne koalicije – Digitalna.si, strokovnjak za digitalno transformacijo ter tudi direktor podjetja ZZI

Medgeneracijski prenos znanja

Katja Pleško,

direktorica  Simbioze Genesis, socialno podjetje

mag. Marjetka Kastner,

lastnica, ustanoviteljica in direktorica Life Learning Academie

 

Konferenca je namenjena vodilnim delavcem, lastnikom podjetij, kadrovskim menedžerjem in kadrovikom ter drugim, ki se srečujejo z izzivi digitalizacije.

 

Udeležba na konferenci je brezplačna. Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Na konferenco se lahko prijavite tukaj. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

 

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Na vrh