19.09.2019
V Sloveniji ponovno gostimo Jefa Staesa

V sklopu Kompetentne Slovenije ponovno prihaja v Slovenijo Jef Staes, avtoriteta na področju učnih procesov in inovativnih organizacij. V Ljubljani bo 3. oktobra 2019 izvedel predavanje »Managers are heroes!«. Vabljeni!

VSEBINA PREDAVANJA: "Zakaj se ne učimo in ne inoviramo dovolj hitro?"


Svet se vse hitreje spreminja, od 2D t. i. »linearnega« sveta do kaotičnega, vedno se spreminjajočega t. i. 3D sveta. Organizacije, podjetja, šole ter regije se bodo morale prilagoditi takšnemu 3D svetu preplavljenemu z informacijami ter se naučiti hitro učiti in inovirati. Jef Staes je mnenja, da se današnja podjetja niso zmožna pravilno oblikovati v učeča se delovna okolja, ki bi s pomočjo talentiranih in strastnih ljudi spodbujala t. i. "distruptiv innovation", inovacije, ki spreminjajo svet. Vsi nehote pretvarjamo odrasle, talentirane osebe v brezstrastne sledilce ali kot jih Jef poimenuje ovce (passionless sheep). Tako v izobraževanju, kot tudi pri delu, moramo pogumno spodbujati takšne inovacije.


Predavanje je poziv k dramatični spremembi v organizaciji dela in izobraževanju. Izvrševalci, managerji se morajo vsakodnevno oklepati agilnega prilagajanja motnjam in postati heroji. Po predavanju bodo pojmi kot so 2D, 3D, 3D-učenje, moč uničenja in 3D management, vtisnjeni v spomin.

 

PRIJAVE zbiramo tukaj.

 

Jef Staes je avtoriteta učnih procesov in inovativnih organizacij. Po uspešni karieri kot sodelavec za korporativno učenje (v Siemensu Belgija) se je odločil za samostojno pot. Trenutno pomaga direktorjem in organizacijam pri iskanju odgovorov na spreminjajočo se dinamiko današnjega trga. Kot govorec prebuja podjetja in jim predstavlja edinstven koncept, ki jih vodi skozi potrebne spremembe. Spreminjanje procesov na področju menedžmenta in učenja bi moralo biti vedno namenjeno dramatičnemu povečanju fleksibilnosti in moči za inovacije delavcev, skupin in organizacij. Jef Staes je izvedel številna predavanja o kulturnih inovacijah in to za zelo raznoliko občinstvo (konference, izobraževanje, podjetja, združenja ...). Bil je govorec na številnih mednarodnih konferencah tudi na TEDx.

 

Več o Kompetentni Sloveniji in o napovedniku prihajajočih delavnic lahko preberete tukaj. V kolikor bi se želeli prijaviti na katero izmed njih, vas prosimo, da sledite povezavam, ki so navedene v vabilih.

 

Vabljeni!

 

 

 

Delavnico sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

Na vrh