20.12.2018
Stari in novi KOC-i zaključujejo projekt

V torek, 18. 12. 2018, je potekal zaključni dogodek Kompetenčnega centra za tovarne prihodnosti, ki se je odvijal v Steklarni Hrastnik.

Najprej so se udeleženci zbrali v Steklarni, kjer je sledil ogled proizvodnje, ki je bil izredno zanimiv in poučen. Udeleženci so imeli možnost od blizu spoznati, kako nastane steklovina, kot so kozarci in podobno, saj se mnogi ne zavedajo kako zahteven je lahko takšen proces. Prav tako se ne ve, koliko oseb je v proces vpletenih in koliko znanja je potrebnega za pravilno upravljanje s strojem ter koliko je še potrebnega človeškega inputa, ki ga stroji nikoli ne bodo zamenjali.

 

V drugem delu je vodja projekta KOC pri Steklarni Hrastnik, Ivan Papič, predstavil delovanje, strategije SH kot pametne tovarne. Predstavnica Javnega sklada, članica ekipe KOC 2.0, Karin Sulič, je predstavila dosežene rezultate projekta ter sem se jim zahvalila za sodelovanje in vloženi trud pri ustvarjanju projekta. V zadnjem delu je sledila pogostitev, kjer so se udeleženci lahko mrežili in delili mnenja ter pričakovanja o novem KOC-u. Članom ekipe KOC 2.0 je v veliko veselje in ponos, da se lahko udeležujejo tovrstnih dogodkov, kjer so predstavljeni doseženi skupni rezultati, saj tudi sami pristopajo osebno do projekta.

 

Isti dan je na sedežu podjetja Aviat, d.o.o. v Trzinu potekal zaključni sestanek KOC Kontesa II, ki je združeval podjetja s področja telekomunikacij in informacijskih tehnologij. Kompetenčni center je bil del razširitve projekta KOC, z delovanjem pa so dejansko začeli v juniju letošnjega leta. Na voljo so imeli le 5 mesecev oziroma dva efektivna meseca (september in oktober) in kljub temu so uspešno dosegli in presegli kazalnik vključitev v usposabljanja. Na sestanku so predstavniki podjetij, ki so se združila v KOC, povedali, kakšne izkušnje so pridobili s sodelovanjem v projektu in kaj bi si želeli za v prihodnje. O težavah s pridobivanjem kadrov in razvojem neformalnega izobraževanja je spregovoril tudi dr. Andrej Kos iz Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektroniko. Sestanka sta se udeležila vodja projekta KOC pri Javnem skladu, Anton Golob ter skrbnik KOC-a Kontesa II, Vladimir Milovanović, ki je predstavil dosežke na ravni celotne operacije KOC.

 

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Na vrh