09.01.2015
Razpis štipendije za študij v Indiji

Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) za slovenske študente razpisuje štipendijo za splošne kulturne štipendijske sheme za dodiplomski, podiplomski oz. doktorski ali postdoktorski študij. Rok prijave je 12. februar 2015.

Štipendije so na voljo za različne študijske programe, med drugim tudi študij scenskih umetnosti, tj. indijskega plesa in glasbe, vendar ne obsegajo študija medicine oz. zdravstvenih ved (nege/fizioterapije/anestezije, itd.)

 

V študijskem letu 2015/16 je za slovenske študente razpisano eno mesto.

 

Kandidati se morajo sami pozanimati in raziskati možnosti glede vpisnih pogojev posameznih univerz v Indiji za želeni študijski program in nato poleg osnovnih potrdil, ki so navedena na prijavnem obrazcu, predložiti vso dokumentacijo, ki jo zahteva izbrana univerza.

 

Več informacij o tem lahko najdete na spletni strani univerzitetne komisije za dodelitev štipendij (University Grants Commission), glede vpisnih pogojev pa na spletnih straneh ustanov, kamor se želite vpisati. Na spletni strani ICCR na naslovu http://www.iccrindia.net/scholarshipschemes.html je objavljen tudi seznam univerz, ki so vključene v štipendijsko shemo ICCR.

 

Za tehniški študij ali študij inženirstva morajo imeti kandidati obvezno opravljene študijske predmete fizike, kemije in matematike. ICCR ne ureja vpisa na študijske programe medicine/zdravstvenih ved (nege, fizioterapije, anestezije, ipd.) ali modnega oblikovanja.

 

Pogoj za prijavo je dobro znanje angleščine. Kandidati bodo svojo raven angleščine dokazovali z opravljanjem testa na veleposlaništvu.

 

Rok prijave: 12. 2. 2015

 

Ustrezno izpolnjen prijavni obrazec v šestih izvodih oddajte ali pošljite na naslov:

 

Veleposlaništvo Indije
Železna cesta 16
1000 Ljubljana
(GCSS)

 

Prav tako je potrebno poslati elektronsko različico vloge na: cons.ljubljana[@]mea.gov.in .

 

Več informacij o razpisu dobite na telefonski številki: 01 51 33 110.

Na vrh