15.03.2018
Prijavite se na delavnico o strateškem upravljanju starejših zaposlenih »Aktiviranje potenciala 45+« v Novi Gorici ali Celju

Se tudi v vaši organizaciji ali podjetju sprašujete, kako spodbuditi starejše zaposlene, da bodo enako učinkoviti kot mlajši sodelavci? Prva delavnica bo potekala v torek, 3. aprila 2018, ob 9. uri v prostorih GZS v Novi Gorici, druga pa v torek, 10. aprila, ob 9. uri v prostorih RGZS v Celju. Naslovili smo ju »Aktiviranje potenciala 45+: od oblikovanja do izvedbe strategije za upravljanje starejših zaposlenih«.

Staranje prebivalstva tudi v Sloveniji postaja neizogibno dejstvo. Demografske projekcije za prihajajoča leta so takšne, da se bodo morala naša podjetja vedno bolj načrtno ukvarjati s starejšimi zaposlenimi. Spremeniti se bo morala percepcija tako na strani zaposlenih kot tudi delodajalcev.

Na delavnicah bomo izpostavili pomen izdelave in operacionalizacije strategije za uspešno upravljanje starejših zaposlenih in predstavili Katalog ukrepov za učinkovitejše upravljanje s starejšimi zaposlenimi, ki je v prvi vrsti namenjen podjetjem kot usmeritev pri ravnanju s starejšimi zaposlenimi.

Tako kot demografske spremembe, imajo velik vpliv na razvoj kadrov tudi spremenjeni načini dela, kar je posledica modernizacije, avtomatizacije, optimizacije delovanja podjetij in organizacij. Tržne razmere in hitri razvoj zahtevajo nenehne spremembe in prilagajanje, tako delovanja podjetij kot razvoja zaposlenih. Odloženo upokojevanje, ki se nam vse bolj približuje, zahteva prav od starejših veliko sprememb v razmišljanju in delovanju.

Na vprašanja – kako spodbuditi starejše zaposlene, kako si pomagati z orodji, ki so na voljo, kako poskrbeti, da bodo enako učinkoviti kot mlajši sodelavci – vam bomo odgovorili na delavnicah, ki sta za udeležence brezplačni.

Namenjeni sta vodstvenemu kadru, managerjem, kadrovskim managerjem, kadrovikom in ostalim zainteresiranim. 

Na delavnico v Novi Gorici ali v Celju se lahko prijavite tukaj

Program delavnice v Novi Gorici

Program delavnice v Celju

 

Cikel delavnic Zavzeti ASI se izvaja v okviru programa Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI), ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Na vrh