01.10.2018
Prijave na natečaj s priznanjem Starejšim prijazno podjetje so že odprte. Prijavite se!

Demografski izzivi dolgožive družbe? Pomanjkanje delavcev z ustreznimi izkušnjami? Potreba po ključnih kadrih? Odgovor se skriva v potencialu starejših zaposlenih, česar se podjetja vse bolj zavedajo.

V Sloveniji bo leta 2022 vsak četrti zaposleni starejši od 55 let, zato se je potrebno na to pripravljati že danes. Pri tem je pomembno, da ne prezremo potenciala starejših zaposlenih. Ti so v času opravljanja svojega dela povečali delovne izkušnje ter strokovno znanje. Raziskave kažejo, da so sposobni vztrajati pri delu, ki zahteva visoko stopnjo točnosti, odgovornosti in so bolj zvesti svojemu podjetju. Poleg tega imajo široko mrežo poslovnih poznanstev. Večinoma imajo tudi manj obveznosti s svojimi otroki, ki so že odrasli, in lahko več časa posvetijo aktivnostim, povezanim z delovnim mestom.

Zato želimo v okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI) s priznanjem Starejšim prijazno podjetje – Z leti še vedno zavzeti dati delodajalcem, ki prepoznavajo potencial starejših zaposlenih ter cenijo njihove izkušnje, znanje in delavnost, veljavo in povečati prepoznavnost njihovih dobrih praks.

Priznanje lahko pridobi podjetje, ki se je prijavi na natečaj in ima vsaj 15 odstotkov zaposlenih nad 45 let, izvaja ukrepe upravljanja, namenjene starejšim zaposlenim, skrbi za osebno rast in razvoj starejših od 45 let ter izkazuje uspešnost po sistemu uravnoteženih kazalnikov uspešnosti (Balanced Score Card-BSC). 

Če tudi vi pozornost namenjate starejšim zaposlenim, skrbite za njihov razvoj in osebno rast, jim zagotavljate pogoje, da lahko uresničijo svoje potenciale, ter cenite njihova znanja in izkušnje, vas vabimo, da se prijavite na natečaj.

Delite dobro prakso – postanite zgled in spodbuda tudi drugim!

Prijavite se lahko tukaj.


 

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Na vrh