18.01.2019
Predstavitev štipendij, možnosti pridobivanja praktičnih izkušenj v izobraževanju in poklicev prihodnosti - pridružite se nam na Informativi 2019

Že veste, kje se bo 25. in 26. januarja pila najboljša kava? Na razstavnem prostoru Evropskega socialnega sklada v okviru sejma izobraževanja in poklicev Informativa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Predstavljali se bodo namreč poklici prihodnosti, svoje izkušnje bodo delili študentje iz tujine, izvedeli boste, kako pridobiti štipendijo ali praktične izkušnje v izobraževanju in kako vam lahko digitalne storitve olajšajo življenje. Čez številne možnosti izobraževanja, ki so podprte z evropskimi sredstvi, nas bo popeljal raper Trkaj, mogoče pa bo celo poleteti v vesolje. 

 

Na skupnem prostoru se bodo pod naslovom "Kaj Evropski socialni sklad ponuja mladim?" predstavili Služba vlade za razvoj in evropski kohezijsko politiko, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, Ministrstvo za javno upravo, Zavod za zaposlovanje, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Center za poklicno izobraževanje, ki bodo tako mladim na enem mestu predstavili številne priložnosti pri izobraževanju, zaposlovanju in reševanju podjetniških izzivov.

 

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije bo predstavil Zoisove štipendije, Ad futura štipendije za študijsko mobilnost v tujino, štipendije za deficitarne poklice, na voljo pa bodo tudi informacije o EducationUSA center. Sicer pa morajo mladi že v času šolanja razmišljati o načinu pridobivanja delovnih izkušenj, kompetenc in veščin, po katerih bodo spraševali njihovi potencialni delodajalci, zato so jim na voljo programi Po kreativni poti do znanja, Študentski inovativni projekti za družbeno korist ter Povezava sistema poklicnega in strokovnega izobraževanja s potrebami trga dela, ki so odlična priložnost za pridobitev praktičnega znanja.  Zakaj je pridobivanje novih znanj in kompetenc ali vseživljenjsko učenje tako zelo pomembno za vsakega posameznika, pa bodo mladi spoznali preko programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov, ki bo predstavil poklice prihodnosti.

 

 

Podrobnosti o programu in dogajanju

Na vrh