30.03.2018
Ponovitveni delavnici znotraj Kompetentne Slovenije polno zasedeni

Ekipa KOC 2.0 je v četrtek, 29. marca 2018, v sodelovanju z Ljudsko univerzo v Velenju organizirala ponovitveni delavnici v sklopu Kompetentne Slovenije z naslovoma »Varstvo osebnih podatkov po Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR)« in »HR pravo za nepravnike«.

Zaradi izrednega zanimanja za prvi delavnici, ki sta bili izvedeni v Kranju, smo se odločili, da ponovimo obe delavnici tudi v Velenju. Tudi v Velenju so bile prijave na obe delavnici v dveh dneh od objave zapolnjeni. Obe delavnici sta izvedli priznani strokovnjakinji s področja delovnega prava, in sicer prvo Andreja Mrak iz IZOR – Inštitut za organizacijske rešitve, drugo pa Vanja Panjan iz Odvetniške družbe Simčič in Panjan, o. p., d. o. o..

 

Delavnica o varstvu osebnih podatkov je zanimiva predvsem v luči sprememb, ki jih s 25. 5. 2018 prinaša Uredba (EU) 2016/679. Tako so na delavnici bile predstavljene že obstoječe prakse in zakon, ki ureja varstvo podatkov, kot tudi Uredba, ki prinaša določene novosti. Te novosti so bile predstavljene. Veliko pa je bilo tudi praktičnih primerov tako s strani predavateljice kot tudi s strani udeležencev.

 

Udeleženci druge delavnice HR pravo za nepravnike pa je bila namenjena tistim, ki se zavedajo pomena poznavanja osnov HR prava, postopkov zaposlitve in odpuščanja delavcev in so se želeli na splošno seznaniti s ključnimi delovnopravnimi vprašanji, akti, odredbami in veljavno zakonodajo s tega področja. Tako so bili udeleženci seznanjeni z najpogostejšimi napakami pri pripravi pogodb o zaposlitvi, ki je podlaga kasneje v vseh morebitnih pravnih postopkih. Udeleženci so imeli veliko vprašanj z lastnimi primeri.

 

Na prvi delavnici je bilo prisotnih 61, na drugi delavnici pa 29 udeležencev iz vse Slovenije, ki so izvedbo in vsebino ocenili kot dobro.

 

Nekaj vtisov:

 

»... diskusija, praktični primeri. Vidi se, da je predavateljica strokovnjakinja na svojem področju.«

»... zelo dobro predstavljena vsebina delavnice, jasno, konkretno in razumljivo, vse pohvale predavateljici.«

»... razlaganje vsebine na uporabnih primerih ...«

»... da lahko postavljamo vprašanja iz naše prakse, primeri izpostavljeni/praksa, primerjava s staro zakonodajo z novo.«

»... praktični nasveti, primeri iz prakse, pravniški jezik na nerazumljiv način predstavljene.«

»... odlično poznavanje tematike predavateljev, kar je bilo rezvidno iz dialoga s poslušalci, navajanja primerov, razlage. Koristni so bili tudi nasveti za prakso.«

 

Več o Kompetentni Sloveniji in o napovedniku prihajajočih delavnic lahko preberete tukaj. V kolikor bi se želeli prijaviti na katero izmed njih, vas prosimo, da sledite povezavam, ki so navedene v vabilih. 

Projekt Kompetentna Slovenije sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Ponovitveni delavnici znotraj Kompetentne Slovenije polno zasedeni
Ponovitveni delavnici znotraj Kompetentne Slovenije polno zasedeni
Ponovitveni delavnici znotraj Kompetentne Slovenije polno zasedeni
Ponovitveni delavnici znotraj Kompetentne Slovenije polno zasedeni

Na vrh