16.04.2018
Ponovitvena delavnica »Management idej«

Ekipa KOC 2.0 je znotraj projekta »Kompetentna Slovenija«, ki poteka v okviru programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov 2.0, izvedla ponovitveno delavnico z naslovom »Management idej«, ki je potekala v četrtek, 12. 4. 2018, na Javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu Republike Slovenije.

Udeleženci so na delavnici spoznali, kaj je veriga vrednosti inoviranja, kako se ideje ustvarjajo, razvijejo in širijo, zakaj je vloga idejnika (idea managerja) ključna v organizaciji? Tematika delavnice je pokrivala tudi področje kako zaposleni pomagajo soustvarjati inovativno kulturo organizacije.  Predstavljene so bile tudi različne tehnike razvoja idej.


 

V sklopu pisanja magistrskega dela je mag. Zupan opravil intervjuje z 12 idea managerji (od 146 na LinkedInu objavljenih profilov) iz drugih držav ter spletno raziskavo, na katero se je odzvalo 1156 zaposlenih. Na podlagi zadostnega števila vključenih (minimalno 20 zaposlenih na organizacijo) je Zupan primerjal 15 organizacij. Udeleženci so se tako seznanili s stanjem zrelosti inovativne kulture v organizacijah ter spoznali primere nekaterih uspešnih praks.


Slušatelji so bili tudi tokrat zelo zadovoljni z delavnico, saj so jo večinoma ocenili kot odlično. Prav tako so se strinjali, da je delavnica ponudila uporabne informacije.


Nekaj komentarjev slušateljev, kaj jim je bilo na dogodku všeč:

 

“Izjemna odprtost, iskrenost in energičnost predavatelja, ki zna motivirati.”

 

“Interaktivne igre, dobra multimedijska podpora, odlično vzdušje!”

 

“Izjemne izkušnje predavatelja g. Primoža. Veliko primerov podkrepljenih z dejanskimi izkušnjami.”

 

“Možnost spoznanja dobrih praks iz različnih podjetij.”

 

“Time planning je zelo dober!”

 

“Interaktivnost, sistematičnost, obsežnost, igre, preglednost, celovitost.”Delavnico sta sofinancirala Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Ponovitvena delavnica »Management idej«
Ponovitvena delavnica »Management idej«

Na vrh