15.11.2019
Spoštujete in cenite starejše zaposlene? Ne odlašajte - prijavite se na natečaj SPP

Namenja vaše podjetje posebno pozornost tudi starejšim zaposlenim? Pokažite vaš primer dobre prakse in bodite spodbuda drugim podjetjem. Prijavite se na natečaj starejšim prijazno podjetje (SPP) – Z leti še vedno zavzeti v okviru projekta Zlata nit. Prijave so odprte do konca decembra 2019. Vabljeni!


Zlata nit je medijski raziskovalni projekt družbe Dnevnik, ki z izborom najboljšega zaposlovalca leta in z natečajema SPP – Z leti še vedno zavzeti in Zlata praksa javnosti predstavlja podjetja, ki se aktivno trudijo za zadovoljstvo zaposlenih na delovnem mestu.

 


Povprečna starost se zvišuje, glede na povprečje za 6 ur na dan, poleg tega je Slovenija tretja evropska država, kjer se prebivalstvo najhitreje stara. Mnogo podjetij se že zaveda vpliva demografskih sprememb na trg dela in starostno strukturo svojih zaposlenih. V starejših zaposlenih so začeli odkrivati velik potencial in se začeli načrtno in aktivno ukvarjati z večanjem njihovih kompetenc.


Če tudi vi kot podjetje svojo pozornost namenjate tudi starejšim zaposlenim, prepoznavate njihove potenciale ter cenite njihove izkušnje, znanje in prispevek, vas vabimo, da sodelujete v največji in edini reprezentativni slovenski raziskavi odnosov med organizacijo in zaposlenimi, Zlati niti, katere del je tudi natečaj s priznanjem SPP – Z leti še vedno zavzeti!


Z priznanjem želimo dati veljavo in prepoznavnost tistim delodajalcem, ki pozornost posvečajo starejšim zaposlenim. Gre za novost v slovenskem prostoru in hkrati spodbudo pri upravljanju starejših zaposlenih.

Priznanje SPP je namenjeno tistim podjetjem, ki nudijo enake možnosti vsem zaposlenim ter se zavedajo, da so si zaposleni med seboj različni. Podjetjem, ki se zavedajo, da s podpiranjem raznolikosti, tudi starostne raznolikosti, krepijo vrednost svojega podjetja. Podjetjem, ki z naprednimi praksami ustvarjajo harmonično in vključujočo organizacijsko kulturo, ki temelji na pozitivnem vrednotenju starejših zaposlenih, cenjenju njihovih sposobnostih. Podjetjem, ki se trudijo  preseči obstoječe stereotipe o starejših zaposlenih in spodbuditi promocijo dobrih praks aktivnega staranja.

Priznanja bomo podeliti na dogodku Zlate niti spomladi 2020.

Prijavite se lahko tukaj.

Več o natečaju s priznanjem SSP – Z leti še vedno zavzeti, ki ga izvajamo v okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile, lahko preberete tukaj


Vabljeni!

 

 

Projekt Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

 

 

Na vrh