04.09.2019
Ne spreglejte – jesenski dogodki projekta ASI

V septembru bomo v okviru projekta ASI – Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile izvedli kar nekaj dogodkov na temo starejših zaposlenih. Cilj dogodkov je ozaveščanje javnosti o demografskih izzivih, odpravi stereotipov glede starejših zaposlenih, predvsem pa prikazati inovativne pristope in primere dobrih praks, kako učinkovito upravljati starejše zaposlene in jih motivirati, da bodo delali dlje.

  • Konferenca - Talenti v fokusu in upravljanje sprememb 


ASI v sodelovanju s spletnim portalom MojeDelo.com in drugimi partnerji pripravlja 15. Konferenco MojeHRDelo, ki bo potekala 19. septembra 2019 v hotelu Mons, v Ljubljani.


Tema letošnje konference je aktualna za vsa podjetja: »Talenti v fokusu in upravljanje sprememb«. Na njej bodo udeleženci lahko dobili odgovore na različna vprašanja, predvsem pa: Kako raznolikost poganja talent in kako ga obdržati? Katere vrednote v podjetju  so pomembne različnim starostnim skupinam? Kako razviti svojo strategijo blagovno znamke delodajalca in privabiti najboljše kandidate vseh starost ter motivirati že zaposlene različnih generacij? Kako se v podjetju uspešno prilagoditi na demografske spremembe?


Na okrogli mizi na temo talentov in upravljanja sprememb bo sodelovala tudi direktorica sklada Irena Kuntarič Hribar. Udeleženci bodo imeli možnost prisluhniti priznanim tujim predavateljem:  Karl-Johan Hasselström, Celica Thellier d'Auzers, dr. Sotiris Karagiannis, ga. Larissa Winter. Na konferenci bodo sodelovali tudi predstavniki podjetij Heineken d.o.o., Optiweb d.o.o., Lidl Slovenija d.o.o. in Petrol d.d., ki bodo predstavili svoje primere dobrih praks, vezane tudi na starejše zaposlene.

 

Več informacij o 15. Konferenci MojeHRDelo je na voljo tukaj. Prijave so že zaključene.

 

  • Konferenca »Digitalna transformacija – nikoli prestari za nove izzive«


Konferenca bo odgovarjala predvsem na dileme, ki se pojavljajo zaradi digitalne transformacije v procesu uvedbe novih tehnologij, postopkov ipd. med zaposlenimi, še posebej v luči večgeneracijskega delovnega okolja. Priznani domači strokovnjaki bodo razložili, kako v proces digitalizacije vključiti starejše zaposlene, pojasnili, zakaj je taka vključitev pomembna ter podali konkretne ukrepe in korake za izvajanje digitalne preobrazbe pri starejših zaposlenih. Da je to mogoče uspešno izvesti, nam bodo dokazali nekateri primeri dobrih praks. Konferenco bo otvorila direktorica sklada Irena Kuntarič Hribar.


Potekala bo v četrtek, 26. septembra 2019, od 9. do 15. ure  v hotelu City v Mariboru.

 

Prijavite se lahko tukaj

 

  • Delavnice Zavzeti ASI


V Kongresnem centru Laško, se bo od 10. 9. do 9. 10. 2019 odvil cikel delavnic Zavzeti ASI. Cikel je sestavljen iz 5 delavnic, ki jih bodo izvedli priznanimi domačimi in tujimi strokovnjaki. Te povzemajo vse ključne vsebine s področja razvoja in upravljanja starejših zaposlenih ter poleg teorije vsebujejo tudi praktični del. So odlična priložnost za vse, ki želijo prenesti praktična znanja in primere dobrih praks ter uvesti strategijo upravljanja starejših zaposlenih tudi v svojo organizacijo.

 

Prijave so že zaključene.

 

 

Dogodke sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Na vrh