20.03.2019
Na voljo so štipendije za poletne jezikovne tečaje nemščine 2019

Bavarski akademski center za srednjo, vzhodno in jugovzhodno Evropo BAYHOST je objavil razpis štipendij za poletne jezikovne tečaje oziroma izobraževanja. Na razpis se lahko prijavijo študenti in mladi raziskovalci z znanjem nemškega jezika na najmanj ravni B1 po Skupnem evropskem jezikovnem okvirju. Štipendija krije stroške usposabljanja, bivanja ter žepnino oziroma prehrano na bavarskih visokih šolah. Rok prijave je 25. marec 2019.

 

Več informacij

 

ODGOVOR SKLADA NA NETOČNE NAVEDBE, KI SE POJAVLJAJO V MEDIJIH V ZVEZI Z ZGORNJO NOVICO O OBJAVLJENEM RAZPISU 

 

Navedbe, objavljene na spletni strani Sveta kapitala, ne držijo

 

Na spletni strani strani priloge Dela, Svet kapitala, je bila v sredo, 20. 3. 2019, objavljena novica z naslovom »Razpis za štipendije odprli le za 5 dni«, ki je zaokrožila tudi po družbenih omrežjih. Članek se nanaša na zgornje obvestilo o objavljenem razpisu za štipendije za poletne jezikovne tečaje nemščine 2019 in je v celoti, razen zadnjega odstavka, zavajajoč, z informacijami, ki ne držijo.

 

Navedenega razpisa ni objavil Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, objavil oziroma delil je zgolj informacijo o razpisu, pač pa je razpis objavil BAYHOST (Bavarski univerzitetni center za srednjo, vzhodno in jugovzhodno Evropo). 


Razpis ni odprt le pet dni, pač pa je institucija BAYHOST razpis objavila že 30. 1. 2019. Informacija o navedenem razpisu je bila na spletni strani sklada prvič objavljena že 6. 2. 2019 (http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/novica/n/stipendije-dezele-bavarske-za-poletne-tecaje-nemscine-v-letu-2019/), drugič pa je bila objavljena 20. 3. 2019. 


Tisti, ki spremljajo skladovo spletno stran sklada ali so prijavljeni na e-novice, so torej s to informacijo seznanjeni vsaj mesec in pol. Informacija je torej ves ta čas javno dostopna vsakomur. Opozoriti želimo, da sklad ni dolžan objavljati razpisov drugih institucij, vendar to počne, ker želi čim več informacij potencialnim štipendistom omogočiti na enem mestu. Informacije o štipendijah drugih ustanov objavi, ko jih prejme.

 

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije

Na vrh