19.03.2019
Konferenca Zlata nit 2018 tudi v znamenju potenciala starejših: ne zamudite!

Na konferenco Zlata nit 2018 prihaja na povabilo projekta ASI g. Klaus Niedl, glavni kadrovik podjetja Novomatic, ki zaposluje več kot 25.000 ljudi. Predstavil bo tujo dobro prakso in potencial, ki ga imajo starejši delavci: Strast ali frustracija? Kako podjetje Novomatic uporablja modrost starejših sodelavcev? Ne zamudite, prijavite se na konferenco, ki bo 28. marca 2019 v Ljubljani.


G. Niedl deluje kot globalni direktor upravljanja kadrov v družbi NOVOMATIC, vodilnem podjetju na področju igralniške tehnologije, ki zaposluje okvirno 27.000 ljudi in ima več kot 300 podružnic po vsem svetu. V podjetju je ustanovil mrežo Silver Liner, ki spodbuja upokojence, da ostanejo v stiku s podjetjem. Preden se je pridružil podjetju Novomatic, je deloval kot direktor upravljanja sprememb, prestrukturiranja in kot kadrovski direktor v različnih mednarodnih podjetjih na področju finančnih storitev, nizkocenovnih letalskih družb in informacijskih storitev. Poučuje tudi na več univerzah, specializiran je na področju digitalnega upravljanja kadrov, digitalizacije podjetij, vpeljave sprememb ter mobinga. 


               Vir: osebni arhiv g. Klaus Niedl

"Podjetja in organizacije imajo zadnjo priložnost, da skrajno resno obravnavajo prihodnje demografske spremembe. Vsakodnevna realnost pa dokazuje, da je grožnja o starajoči se družbi že tukaj. Zato podjetjem svetujem: Začnite razvijati pristope za starejše (tako imenovane silver linerje, nosilce srebrnega traku) in poskrbite za bazo znanja in modrosti!" je le eden od nasvetov, ki jih je g. Klaus Niedl povedal v intervjuju za časnik Dnevnik. 

 

Vabljeni k branju celotnega intervjuja: Kdor pozablja na srebro, ne bo nikdar deležen zlata


V okviru konference bodo podeljena tudi priznanja Starejšim prijazno podjetje  – Z leti še vedno zavzeti. S priznanjem želimo dati veljavo in prepoznavnost tistim delodajalcem, ki pozornost posvečajo starejšim zaposlenim, poznajo njihov potencial ter cenijo njihove izkušnje, znanje in delavnost. 

 

Program konference

Udeležba na konferenci je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava

 

Se vidimo 28. marca 2019 med 11. in 16. uro v Lutkovnem gledališču v Ljubljani.


 

 

 

Natečaj s priznanjem Starejšim prijazno podjetje: Z leti še vedno zavzeti je ena od aktivnosti projekta ASI - Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile in poteka pod okriljem projekta Zlata nit, ki ga organizira časopisna hiša Dnevnik. Projekt ASI sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

 Na vrh