01.03.2019
Kompetenčni centri za razvoj kadrov predstavljeni v oddaji Prava ideja na RTV Slovenija

26. februarja 2019 je bil v oddaji Prava ideja na RTV Slovenija objavljen prispevek o projektu Evropskega socialnega sklada Kompetenčni centri za razvoj kadrov.

V oddaji je bilo predstavljeno dogajanje na zaključni konferenci KOC 2.0 (več o njej lahko preberete tukaj). O programu Kompetenčni centri za razvoj kadrov sta govorila predstavnika sklada Zoran Kotolenko in Anton Golob. Izpostavila sta pomembnost vseživljenjskega učenja, sodelovanja podjetij pri razvoju svojih kadrov, veliko število vključitev v usposabljanja in uspešnost delovanja projektne pisarne na skladu ter panožnih Kompetenčnih centrov, ki jih je bilo v času trajanja programa 17.

 

V nadaljevanju prispevka je Sara Kosič (Odelo d. o. o.) predstavila izkušnje z vidika projektnega partnerja v Kompetenčnem centru za razvoj kadrov v orodjarstvu (KOC KOR). Partnerstvo je vključevalo 18 podjetij, ki večinoma delujejo v orodjarski panogi.

 

Tomaž Kordiš (Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine) je predstavil delovanje projektne pisarne Kompetenčni center za kadre kemijske industrije – pametna specializacija (KoCKE). Naštel je uspešne aktivnosti, ki jih je projektna pisarna izvedla z namenom informiranja javnosti preko različnih komunikacijskih kanalov (zaključna konferenca, zbornik, spletna stran itd.). Projektne pisarne so se zavzemale za enakovredno vključitev tako moških kot žensk. Udeleženk na usposabljanjih, ki jih je  organiziral KoCKE, je bilo približno 40 odstotkov.

 

 

OGLED PRISPEVKA (začetek na 27'50'')

 

 

 

Program Kompetenčni centri za razvoj kadrov sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

 

 

Na vrh