11.10.2018
O uvajanju digitalizacije v Estoniji na mednarodni konferenci sLOVEnian DIGITALization Competences

Digitalizacija je proces, ki že nekaj časa poteka v svetu na področju industrije, pa tudi drugih ekonomskih panog. Konferenca sLOVEnian DIGITALization Competences, Razvoj kompetenc za digitalizacijo slovenskih podjetij, ki bo pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja potekala 22. in 23. oktobra 2018, Brdo@Kranj.si je namenjena prav predstavitvi dobrih praks na področju izboljševanja kompetenc zaposlenih ter predstavitvi procesov digitalizacije, ki že potekajo v drugih evropskih državah.

Na konferenci bo, med drugimi, vodil delavnico tudi gospod Toomas Turk, ki sodeluje pri estonski Mreži digitalnih inovacij DIGINNO. Baltske države so v marsičem vodilne v digitalni ekonomiji, a se tudi one soočajo s težavami na področju digitalizacije, zato so se odločile, da ustanovijo Mrežo digitalnih inovacij, DIGINNO. V okviru te mreže se posvečajo predvsem trem izzivom: promociji uporabe IKT v poslovnem sektorju, razvoju inovativnih digitalnih javnih storitev in pripravi diskusij na temo enotnega digitalnega trga za Baltsko regijo.

Delavnica bo temeljila na izkušnjah projektov e-Estonia in DIGINNO. Skupine udeležencev bodo razvijale nove inovativne projekte na podlagi razmišljanja »out-of-box« in z uporabo orodja BMC. Udeleženci se bodo naučili kako uporabiti poslovne modele start-upov z digitalnimi inovacijami in disruptivnimi tehnologijami za svoje morebitne projekte.

Več informacij o konferenci lahko najdete na spletni strani https://lovedigital.si/, kjer se na dogodek tudi registrirate.


Udeležba je brezplačna. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Na vrh