22.08.2018
Druženje slovenskih študentov in diplomantov britanskih univerz z bodočimi študenti

Britansko veleposlaništvo v Ljubljani in British Council Slovenija 6. septembra 2018 pripravljata druženje slovenskih študentov in diplomantov britanskih univerz z dijaki - bodočimi študenti, kjer bodo lahko neposredno izvedeli, kakšna sta študentsko življenje in študij v Združenem kraljestvu.

Na dogodku, v obliki prave britanske vrtne zabave, ki jo bo gostila njena ekscelenca, veleposlanica Sophie Honey, bodo dijaki in študentje lahko slišali več tudi o tem, kako izbrati univerzo in smer študija, katere možnosti financiranja so jim na voljo, kako se prijavijo, kako poiščejo nastanitev in kakšno je študentsko življenje v Združenem kraljestvu. 

 

K zadovoljstvu bodočih slovenskih študentov in dostopnosti študija bo prispevala tudi novica, da bodo za vpisno leto 2019/2020 za študente iz držav EU še vedno veljale domače šolnine, torej enake kot za britanske študente. Študentom iz EU bodo študentska posojila na voljo pod enakimi pogoji, kot veljajo zdaj.

 

Vsi, ki razmišljajo o dodiplomskem ali podiplomskem študiju v tujini, so vabljeni, da do 25. avgusta 2018 na elektronski naslov: education[@]british-embassy.si pošljejo kratek sestavek o tem, zakaj želijo študirati v Združenem kraljestvu. British Council bo izbral sto najboljših prijav, njihove avtorje pa bodo povabili na vrtno zabavo. Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani  https://www.britishcouncil.si/studijvVB  in na Facebook strani britanskega veleposlaništva.

 

Na vrh