14.11.2018
Dobre prakse prejemnikov priznanj Starejšim prijazno podjetje predstavljene v posodobljenem Katalogu ukrepov za upravljanje starejših zaposlenih

V okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile smo posodobili Katalog ukrepov za upravljanje starejših zaposlenih. Dobre prakse navdihujejo, po njih se zgledujemo, od njih se lahko marsikaj naučimo. Primeri dobrih podjetij potrjujejo, da je s pripravljenostjo za spremembe ter osredotočenostjo na cilj, mogoče narediti marsikaj.

Pri letni posodobitvi Kataloga ukrepov za upravljanje starejših zaposlenih smo vanj umestili dobre prakse prejemnikov posebnih priznanj Starejšim prijazno podjetje – Z leti še vedno zavzeti. To so prakse podjetij Kens elektronika, d. o. o., Javno podjetje Komunala Brežice, d. o. o, Petrol, d. d., Ljubljana. Poleg tega pa smo že obstoječim 60 ukrepom dodali novega s področja Promocije in varovanje zdravja.


Dobro praksa podjetja Kens je osredotočena na dobro počutje in skrb za različna delovna področja za vse generacije in vključuje medgeneracijsko sodelovanje, solidarnost ter različne ergonomske in druge prilagoditveJavno podjetje Komunala Brežice je izpostavilo dobro prakso, ki izhaja iz odličnosti v medsebojnih odnosih ter različnih oblikah priznavanja dobrega opravljenega dela. Podjetje Petrol pa je predstavilo predvsem dobre prakse pri promociji zdravja v okviru njihovega projekta Zdravo v Petrolu.


Posodobljen katalog ukrepov za upravljanje starejših zaposlenih tako na 118 straneh ponuja praktične rešitve za upravljanje starejših zaposlenih v podjetjih. Z njim želimo nosilcem kadrovskega razvoja olajšati uvajanje načrtnega upravljanja starejših zaposlenih. Vsako podjetje ali organizacija lahko v katalogu najde primeren ukrep, saj so ti različni glede na velikost podjetja, finančni vložek in na raven izvajanja.


Katalog je v elektronski obliki objavljen na spletni strani sklada in spletnem portalu projekta ASI in si ga je mogoče brezplačno prenesti.


 

Delite dobro prakso – postanite zgled in spodbuda tudi drugim! 

Prijavite se na natečaj SPP – Z leti še vedno zavzeti.

 

 

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Na vrh