13.02.2015
Delodajalci razpisali kadrovske štipendije za 2015/2016

Bodoči dijaki in študenti, vas zanima kakšne so potrebe na trgu delu? Delodajalci so za letos razpisali največ kadrovskih štipendij za strojništvo, elektrotehniko in ekonomijo. Kadrovske štipendije so namenjene spodbujanju mladih, da se odločijo za poklice, za katere bodo lažje našli zaposlitev po koncu izobraževanja.

Največ potreb po kadrovskih štipendistih v letu 2015/2016 so oddali delodajalci za področji naravoslovja in tehnike, predvsem strojništva, elektrotehnike in mehatronike. Del štipendij je razpisan tudi za  druga področja npr. ekonomije. Štipendije so na voljo za dijake in študente. Seznam vseh razpisanih štipendij najdete na naši spletni strani v zavihku - Izmenjevalnica


Kadrovska štipendija omogoča dijaku in študentu takojšnjo prvo zaposlitev po končanem šolanju, pridobivanje delovnih izkušenj ter spoznavanje  svojega poklica in bodočega delodajalca že v času izobraževanja. Prav tako so v povprečju kadrovske štipendije skoraj enkrat višje od ostalih štipendij (vir SURS).


Z novim Zakonom o štipendiranju je obveza vseh delodajalcev, ki podeljujejo kadrovske štipendije, da skladu oddajo potrebe po kadrovskih štipendijah. Centralizacija teh objav na skladovi spletni strani omogoča mladim, da lahko stalno spremljajo ponudbo razpisanih kadrovskih štipendij, v času, ko se odločajo za poklic, pa pridobijo informacije o trenutnih potrebah na trgu dela.

 

Mladim so na voljo ob kadrovskih štipendijah še Zoisove, ki se podeljujejo kot spodbuda za izjemne dosežke, štipendije Ad futura in druge. Poleg štipendij, ki jih podeljuje sklad, so na voljo še državne štipendije, ki jih podeljujejo Centri za socialno delo. Podrobne informacije o navedenih štipendijah so objavljene na spletni strani sklada

Na vrh