14.05.2019
V sklopu Kompetentne Slovenije smo veščine javnega nastopanja krepili še v Celju

Delavnice Kompetentne Slovenije sklad izvaja v okviru projekta Kompetenčni centri za razvoj kadrov in so za udeležence brezplačne. Namenjene so vodjem, zaposlenim in ostalim zaposlenim ter spodbujajo krepitev podjetniških znanj in t. i. mehkih veščin na področjih, ki jih strokovnjaki opredeljujejo kot kompetence prihodnosti.

Dvodnevno delavnico »Prepričljiv javni nastop« v izvedbi priznane televizijske in radijske voditeljice ter predavateljice s področja javnega nastopanja Saše Einsiedler smo zaradi velikega zanimanja ponovili v Celju, v  sodelovanju z Regionalno gospodarsko zbornico Celje.


Ali ste vedeli, da je prvi vtis je zelo pomemben, saj je »prva vstopnica«, ko se prvič srečamo z osebo. Vidni kontakt se vzpostavi v 3–5 sekundah ter vtis že v prvih 4 minutah. Samo 7 % predstavlja vsebina našega govora, preostalo je izraz na obrazu, energija, ki jo nosimo s seboj (55 %) ter naš glas, kako govorimo (38 %).


Saša Einsiedler, priznana predavateljica, ki se ukvarja z izvajanjem delavnic za komunikacijo, osebno rast, izboljševanje odnosov, je udeležencem predstavila mnoge skrivnosti dobrega javnega nastopanja, ki so plod njenih večletnih izkušenj kot voditeljice radijskih in televizijskih oddaj. Prav tako je svojo metodo javnega nastopanja dodatno razvijala na številnih izobraževanjih in izjemno uspešnih treningih.
 

Udeleženci so 9. in 10. maja imeli priložnost spoznati pomen prvega vtisa in pravil oblačenja pri nastopanju, osnove komunikacije in obvladovanje konfliktnih situacij, kako uspešno pripraviti govor in uporabljati pripomočke med nastopom ter tehnike obvladovanja stresa, telesne mimike in načine sproščanja pred nastopom. Drugi dan je predavateljica analizirala nastope udeleženih, ki so jih izvedli pred kamero, in podala predloge za izboljšave.

 

Več o Kompetentni Sloveniji in o napovedniku prihajajočih delavnic lahko preberete tukaj. V kolikor bi se želeli prijaviti na katero izmed njih, vas prosimo, da sledite povezavam, ki so navedene v vabilih.

Delavnice Kompetentna Slovenija, ki potekajo v okviru projekta Kompetenčni centri za razvoj kadrov, sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

Na vrh