14.04.2017
Prenos dobrih praks med Kompetenčnimi centri za razvoj kadrov in izobraževalci odraslih

18. - 19. aprila 2017 bo potekala konferenca z naslovom »Ali se zavedate, da je v zaposlenih potencial, da postanejo vaša najboljša naložba?«, ki bo omogočila dialog med gospodarstveniki in izobraževalci odraslih.

Glavni namen dogodka je izmenjati izkušnje, dobre prakse in potrebe med izvajalci programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov (KOC) ter izvajalci programov za usposabljanje zaposlenih, ki jih sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Gre za nadaljevanje uspešne prakse KOC, ki deli dobre rešitve z namenom, da razpoložljive vire s sodelovanjem in komunikacijo med sektorji bolje uporabimo.  


Udeleženci bodo na dogodku:

  • se seznanili kako pristopiti k podjetjem, kakšna mora biti priprava, kaj jim ponuditi, kako MOTIVIRATI zaposlene k vseživljenjskem učenju;
  • imeli priložnost izmenjati informacij med gospodarstveniki, javnimi institucijami (MIZŠ, ACS, Javni sklad…) in izobraževalci ter predstavniki kompetenčnih centrov za razvoj kadrov;
  • slišali PRIMERE dobrih praks;
  • se seznanili z dvema projektoma, ki jih MIZŠ sofinancira s pomočjo evropskih sredstev (Dvig poklicnih kompetenc in Svetovanje za zaposlene) ter s projektom, ki ga sofinancira MDDSZ z evropskimi sredstvi (Kompetenčni centri za razvoj kadrov).

Izvedeni bosta tudi 2 praktični delavnici priznanih izvajalcev, ki bosta namenjena kadrovikom in organizatorjem usposabljanj, kako bolje predstaviti ponudbo in smiselnost investicije v znanje oz. razvoj kadrov.

Dogodek organizira Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS v sodelovanju z Združenjem ljudskih univerz v Sloveniji. 

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Na vrh