19.04.2017
Predsednik Republike Slovenije je častni pokrovitelj 5. konference o razvoju kadrov »Skupaj nad izzive jutrišnjega dne«

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je zaradi pomembnosti spodbujanja razvoja kompetenc starejših zaposlenih z namenom ohranjanja njihove zaposljivosti sprejel častno pokroviteljstvo letošnje konference o razvoju kadrov. S tem je izrazil podporo dogodku in vsebinam, ki bodo na njem obravnavane.

Konferenca, ki bo potekala 24. in 25. maja v kongresnem centru Thermana Laško in bo izvedena v okviru šestletnega projekta »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile«, bo naslovila kadrovske izzive skozi perspektivo trendov na področju trga dela, posebno pozornost pa bo namenila upravljanju in vlaganju v starejše zaposlene, medgeneracijskemu sodelovanju in vodenju. 


Na dogodku bo sodelovalo več strokovnjakov s področja trga dela, zaposlovanja in gospodarstva, med njimi bo tudi g. Martin Blomsma, svetovalec pri Evropski fundaciji za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer, ki bo predstavil pričakovane trende na trgu dela, izpostavil skupne evropske strategije, politike in akcije na področju zaposlovanja starejših zaposlenih. 


Nadvse zanimiva bo okrogla miza z naslovom »Če uspe nam, bo tudi vam – naj vas prepričajo uspešne prakse«, v okviru katere bodo priznana in uspešna slovenska podjetja, kot so Kolektor, Adria Mobil, Petrol, Lotrič Meroslovje, Simbioza Genesis in Pomgrad, predstavila svoje izkušnje s področja kadrovskega upravljanja starejših zaposlenih in medgeneracijskega sodelovanja. 


Udeležba na konferenci je brezplačna. Prijave bodo možne v začetku maja, ko bo objavljen celoten program konference.

Na vrh