25.01.2018
Kompetenčni centri za razvoj kadrov se s poklici prihodnosti predstavijo na Informativi

Na Informativi 2018 se bo predstavilo tudi devet Kompetenčnih centrov za razvoj kadrov (KOC-i). Ti bodo obiskovalcem predstavili številne karierne priložnosti, ki jih omogoča zaposlitev in delo v posamezni gospodarski panogi. Vse informacije o poklicih prihodnosti boste lahko dobili na stojnicah KOC hrana, KOC trajnostno gradbeništvo (Sotrag), KOC pametna mesta in skupnosti (PMiS), KOC orodjarstvo (KOR), KOC za tovarne prihodnosti, KOC kemijska industrija (KoCKE), KOC za področje logistike (Logins), KOC krožno gospodarstvo (KROG) in KOC trajnostni turizem.

Da bi se mladim obiskovalcem še lažje in bolj približali, se je nekaj Kompetenčnih centrov za razvoj kadrov odločilo, da se predstavijo tudi na osrednjem prostoru. Vsi zainteresirani in mimoidoči se boste tako lahko udeležili predstavitev kompetenčnih centrov za področje logistike, kemijske industrije, pametnih mest in skupnosti, hrane, orodjarstva in trajnostnega turizma.


Na predstavitvi KOC Logins-a boste obiskovalci izvedeli, kateri so tisti poklici v logistiki, ki bodo mladim omogočili zaposlitev in razvoj kariere. Na to in druga vprašanja bo odgovarjal predstavnik projektne pisarne KOC Logins in direktor podjetja B&B izobraževanje in usposabljanje, d. o. o., mag. Branko Lotrič.
Predstavniki KOC kemijske industrije so pripravili zanimive kemijske poskuse, ki jih bo Združenje kemijske industrije izvedlo s predstavniki Srednje strojne in kemijske šole iz Ljubljane.


KOC za pametna mesta in skupnosti bo ponudil predlog, kako lahko svoje hobije pretvorite v trajnostne rešitve za pametna mesta in skupnosti. Koordinatorica projekta Andreja Smole in predstavnica kadrovskega partnerja v projektu Alenka Planinc Rozman bosta predstavili, katera znanja in kompetence bodo na tem področju še posebej aktualni in pomembni.


KOC Hrana se bo poleg dobrih praks podjetja Perutnina Ptuj, dotaknil še pomena proizvodnje hrane v Sloveniji, obstoja sektorja in pomembnosti poklicev na področju pridelave in predelave hrane.


Turizem v Sloveniji je uspešna in rastoča panoga, za njegov nadaljnji razvoj pa so ključnega pomena ravno zaposleni v njem. Tega se zavedajo tudi pri KOC trajnostni turizem, ki vam bodo v okviru svojega nastopa predstavili vse prednosti in možnosti, ki jih nudi delo v turistični panogi.


Predstavniki KOC na področju orodjarstva pa vas bodo seznanili s pomenom orodjarstva danes in v prihodnosti, kakšne so možnosti zaposlitve na tem področju ter kaj je tisto, kar dejansko počne nekdo, ki je po poklicu orodjar.


Ekipa KOC 2.0 je prepričana, da bomo imeli vsi skupaj edinstveno priložnost izvedeti veliko novega in koristnega. Zatorej vljudno vabljeni, da nas obiščete na naših stojnicah in na osrednjem prostoru v dvorani A2, kjer bo program povezoval in vodil Rok Terkaj – TRKAJ.

 

PROGRAM

 

 

 

Program Kompetenčni centri za razvoj kadrov je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada

Na vrh