05.01.2018
Informativna delavnica o možnosti sofinanciranja razvoja kompetenc starejših zaposlenih

Več kot 70 potencialnih prijaviteljev se je v četrtek, 4. januarja 2018, zbralo v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani in prisluhnilo predstavitvi javnega povabila za zbiranje ponudb v podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih in krepitvi njihovih kompetenc.

Zbrane je na začetku pozdravila direktorica Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Irena Kuntarič Hribar, ki je predstavila izhodišča projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI) in namen javnega povabila za sofinanciranje razvoja kompetenc starejših zaposlenih, ki je v okviru projekta od 15. 12. 2017 objavljeno na spletni strani www.zavzeti.si.

 

 

Udeleženci informativne delavnice so se podrobneje seznanili z vsebino javnega povabila, ki odgovarja na demografske izzive in pričakovane spremembe na trgu dela, in dobili vse potrebne informacije o pripravi ponudbe oziroma izpolnitvi prijavnice. Prav tako so se seznanili s pomenom in načinom vpeljave strategije upravljanja starejših zaposlenih ob sočasnem razvoju njihovih kompetenc. 

 


 

Na vrh