20.01.2017
Evropski socialni sklad za mlade na 9. Informativi

Na prostoru Evropskega socialnega sklada se bo predstavil tudi sklad s programoma, ki jih izvaja za mlade z evropskimi sredstvi. Skupaj s 6Pack Čukurjem boste spoznali deficitarne poklice in preko primerov dobrih praks spoznali, kako že v času študija pridobiti praktične izkušnje. S torto bomo tudi počastili 60 let Evropskega socialnega sklada.


Na prireditvenem prostoru Evropskega socialnega sklada (dvorana A2) bo tako v petek kot tudi v  soboto potekalo pestro dogajanje. Dogajanje bo med drugim soustvarjal tudi Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, ki s podporo evropskih sredstev izvaja kar nekaj programov za mlade.

- Spoznajte deficitarne poklice s 6Pack Čukurjem

Pridružite se v petek, 27.1.2017, med 11. in 13. uro

Postani pek, mizar, mesar, elektrikar …! To so deficitarni poklici, ki jih primanjkuje na trgu dela. Za sproščeno ozračje bo poskrbel raper 6Pack Čukur, ki se je tudi sam odločil za deficitarni poklic in se izučil za keramika. Skupaj z njim boste preko kviza spoznali deficitarne poklice in možnosti za pridobitev štipendije v višini  100 EUR. 

V petek ob 12. uri se boste lahko posladkali s torto, s katero bomo obeležili 60. obletnico Evropskega socialnega sklada

 - Predstavitev projekta Po kreativni poti do znanja s primeri dobrih praks
   

Skozi primere dobrih praks vam bomo predstavili projekt Po kreativni poti do znanja, ki povezuje visokošolske zavode z gospodarstvom in omogoča študentom pridobiti praktične izkušnje. Skupina študentov pod mentorstvom pedagoškega in delovnega mentorja preučuje kreativne in inovativne rešitve za izzive gospodarskega in družbenega okolja.


Pridružite se v petek, 27.1., ob 16. uri, ter v soboto, 28.1., ob 14. uri. 


Poleg številnih uporabnih informacij  boste domov lahko odnesli tudi zabavno fotografijo in se posladkali s torto, ki jo bodo v počastitev 60. obletnice Evropskega socialnega sklada, spekli dijaki Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

 

Oba dneva bodo potekale različne predstavitve v odprti predavalnici A2. Urnik dogajanja najdete tukaj

 

Evropski socialni sklad je v zadnjih desetih letih pomagal skoraj 760.000 ljudem v Sloveniji. S pomočjo tega, najstarejšega evropskega sklada, ki letos praznuje 60. let, je več kot  280.000 Slovenk in Slovencev pridobilo dodatne poklicne kvalifikacije. Skozi različne ukrepe je bilo z evropskimi evri in slovenskim sofinanciranjem podprtih skoraj 70.000 študentov, 45.000 ljudem pa je pomagal pri vstopu na trg dela. Več info ... 

 

Vabljeni! 

Na vrh