03.05.2019
Delavnica »Komunikacija, psihofizično zdravje in načini obvladovanja stresa« udeležencem odprla nova obzorja na področju obvladovanja stresa

Ekipa KOC 2.0 je 25. aprila 2019 organizirala zanimivo in aktualno enodnevno delavnico »Komunikacija, psihofizično zdravje in načini obvladovanja stresa« v izvedbi priznane zdravnice in predavateljice Sanele Banović, dr. med.

Danes se veliko govori o stresu in depresiji tudi zato, ker je to eden od vodilnih vzrokov absentizma z delovnega mesta. Kar povezuje ti dve stanji je občutek nemira, nesproščenosti in napetosti, ki posamezniku vedno bolj slabšajo fizično in psihično zdravje. Mesec april pa je tudi že od leta 1992 v ZDA mesec ozaveščanja o stresu. Zaradi vseh teh dejstev smo v Kompetentni Sloveniji organizirali delavnico na temo ozaveščanja in obvladovanja stresa.

 

Predavateljica Sanela Banović, dr. med., je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu in je od leta 2011 zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. Redno se dodatno izobražuje na področju psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila večmesečne študije na to temo v ZDA, Nemčiji in Švici.

 


Udeleženci so na enodnevni delavnici bolj podrobno spoznali področje stresa, psihologije, psihosomatike in dobre komunikacije v profesionalnem in zasebnem življenju. Vsak udeleženec delavnice je slišal teoretične in praktične nasvete glede spopadanja in obvladovanja stresa v vsakdanjem življenju.

 


Udeleženci delavnice, so delavnico v celoti ocenili kot odlično z veliko uporabnimi vsebinami. Navajamo nekaj odzivov iz delavnice:


»Predavateljica je odlična! Govorila je stvari, ki si jih moramo vedno ponavljati.«

»Praktični primeri, predstavitev na humorističen način, občutek, da ti predavateljica res želi dobro in da bi ti rada pomagala.«

»Ona! Vse! Njen način prenašanja informacij.«

 

Več o Kompetentni Sloveniji in o napovedniku prihajajočih delavnic lahko preberete tukaj. V kolikor bi se želeli prijaviti na katero izmed njih, vas prosimo, da sledite povezavam, ki so navedene v vabilih.


 

Delavnice v okviru Kompetentne Slovenije sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Na vrh