14.11.2014
International Education Week - S trebuhom za znanjem

EducationUSA center v Ljubljani 20.11.2014 v okviru International Education Week organizira informativni dogodek "S trebuhom za znanjem", namenjen dijakom in študentom, ki jih zanima mednarodna mobilnost v tujino - študij, krajši obiski in drugo. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava zaradi omejitve mest.

EducationUSA center v Ljubljani, ki deluje v okviru Informacijskega centra Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, v okviru tedna mednarodnega izobraževanja (IEW - International Education Week 2014) organizira informativni dogodek »S trebuhom za znanjem«. 

 

Dogodek bo potekal v četrtek, 20.11.2014, v veliki dvorani v pritličju poslovne zgradbe Slovenijales, Dunajska 22, Ljubljana.


Prvi del, ki se začne ob 14. uri, je namenjen dijakom, ki:

  • razmišljajo o dodiplomskem študiju v tujini, 
  • želijo v času srednješolskega izobraževanja ali dodiplomskega študija na krajši študijski obisk v tujini (do eno leto). 

Ti udeleženci bodo prisluhnili zakaj v tujino in kakšni so prvi koraki. Sledila bodo omizja z zanimivimi gosti z različnimi mednarodnimi izkušnjami.


Drugi del, ki se začne ob 17. uri, je namenjen študentom, ki:

  • razmišljajo o podiplomskem (magistrskem ali doktorskem) študiju v tujini, 
  • želijo v času študija v Sloveniji v okviru svojega študija na individualni študijski obisk v tujino. 

Zakaj se odločiti za tujino, izbira ustreznega programa izobraževanja ali obiska, kako navezati stike, kakšne so možnosti financiranja je le nekaj tem v tem delu dogodka.


Podrobnejše informacije o programu bodo na voljo na tej spletni strani v naslednjem tednu.


Udeležba je brezplačna, vendar je obvezna prijava. Zaradi omejitve mest vabimo prijavljene udeležence, da nas na naslov EducationUSA[@]sklad-kadri.si obvestijo, če se dogodka ne bodo mogli udeležiti.

 

 

 

 

Dogodek je sofinanciran s strni Evropskega socialnega sklada, v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013: »Krepitev Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije za izboljšanje strokovno – razvojne funkcije in večjo kakovost storitev«, 5. razvojne prioritete »Institucionalna in administrativa usposobljenost« in 5.2. prednostne usmeritve »Reforma institucij na trgu dela« ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti«.

Na vrh