TOEFL - Test of English as a Foreign Language

TOEFL je standardiziran test, namenjen ocenjevanju znanja angleškega jezika za uporabo na akademskem področju. Za študente, katerih materni jezik ni angleščina, je izpit pogosto obvezen za sprejem na šolske in študijske programe, ki se izvajajo v angleškem jeziku.

 

Test se izvaja po celem svetu in je veljaven dve leti. Opravljati ga je možno v papirnati obliki (PBT - paper based test), skoraj povsem pa ga je v zadnjih letih nadomestil internetno podprt test (iBT - internet based test), tako da se sedaj PBT uporablja samo še na določenih področjih.

 

Štiriurni test je razdeljen na štiri dele, ki ocenjujejo sposobnosti bralnega in slušnega razumevanja ter govornega in pisnega izražanja.

 

V Sloveniji je možnost opravljanja izpita TOEFL iBT večkrat mesečno in sicer v Ljubljani, cena izpita pa je predvidoma 230 USD.

 

Prijava in dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.toefl.org

 

Na tej strani in v našem centru so na voljo tudi materiali za pripravo na izpit. V naši knjižnici lahko preverite razpoložljivost teh materialov, člani spletnega kluba pa jih lahko tudi rezervirate.

 

 

 

no news in this list.

Na vrh