Informacije za zaposlene

Spoštovani,

ta zavihek je namenjen zaposlenim sklada v času, ko se v Sloveniji soočamo z izbruhom in posledično omejevanjem širjenja koronavirusa. Na tem mestu se sproti objavljajo nujna navodila in ukrepi za zaposlene.


ObvestilaTorek, 31. 3. 2020


Zaradi preprečitve širjenja virusa SARS-CoV-2 oziroma COVID-19 (koronavirus) mora vsak javni uslužbenec, ki pride na sedež sklada, v knjižnici v 1. nadstropju prevzeti zaščitno masko in par zaščitnih rokavic. Prevzem zaščitnih sredstev mora potrditi z vpisom v seznam, ki je poleg. V vseh prostorih delodajalca je obvezna uporaba tako zaščitnih mask kot uporaba zaščitnih rokavic. Ukrep začne veljati v sredo, 1. 4. 2020. Vljudno prosimo za dosledno upoštevanje navodila.

 

Ponedeljek, 23. 3. 2020

 

Izredne razmere, ki so posledica epidemije SARS-CoV-2 oziroma COVID-19, še trajajo in s precejšnjo verjetnostjo lahko napovemo, da bo trenutni položaj trajal vsaj do sredine aprila. Še vedno velja, kar smo napisali že v zadnjem obvestilu, da s sodelavci intenzivno urejamo (tudi) delovno pravni položaj zaposlenih. Zaposlene obveščamo, da bo sklad v celoti sledil navodilom pristojnih institucij, tudi glede plačila za čas čakanja na domu. Z drugimi besedami to pomeni, da v kolikor bo s strani pristojnih institucij določeno plačilo za čakanje na domu na podlagi odredbe delodajalca v višini 80 %, bodo zaposleni toliko tudi prejeli in to ne glede na številke v odredbi. Ker pa je potrebno zagotoviti nemoteno izvajanje delovanja sklada in s tem zagotavljanje pravic našim upravičencem, bo večina zaposlenih v kratkem začela z delom od doma, o čemer vas bodo podrobneje obvestili vodje. Dodajamo še povezavo do posodobljenih navodil.

Torek, 17. 3. 2020

 

Zaradi izrednih razmer, ki so posledica epidemije sars-cov-2 oziroma covid-19, v teh dneh s sodelavci urejamo tudi delovno pravni položaj zaposlenih. Take situacije doslej še ni bilo in je v celoti ne predvidevajo niti veljavni predpisi, zato intenzivno iščemo rešitve, ki bodo pravno formalno pravilne, hkrati pa bodo zaposlenim v največji možni meri olajšale nastali položaj. Vse zaposlene prosimo za razumevanje in če imate kakršnakoli vprašanja, pripombe, predloge ali zahteve glede posredovanih pravnih aktov, to sporočite (na kadrovska.sluzba[@]sklad-kadri.si) in prisluhnili vam bomo.

 

Nedelja, 15. 3. 2020


Vse zaposlene, razen članov koordinacijske skupine in tistih zaposlenih, ki so nujni za izvedbo nujnih nalog (in jih je kot take določila koordinacijska skupina) obveščamo, da zaradi izrednih razmer, ki so posledica epidemije korona virusa, od jutri, 16. 3. 2020, do preklica ostajate doma. Pravna podlaga in pogoji plačila za čas odsotnosti za zdaj ostajajo enaki, kot izhaja iz pojasnil MDDSZ. Obvestila boste prejeli po elektronski pošti ali po navadni pošti. Sodelavci, ki boste skrbeli za izvedbo nujnih nalog, boste jutri prevzeli računalnike za delo na domu in odredbe o delu na domu. 


Člane koordinacijske skupine vabimo jutri ob­­ 10. uri na kratek sestanek
, na katerem dorečemo naslednje korake.

Na vrh