Forum

darinka
30.03.2012 14:23
Zadnja prijava: 4 yrs

Ta forum je namenjen informacijam in vprašanjem v zvezi z razpisom štipendij Ad futura za leto 2012 (128. javni razpis).

1 2 3 4 5 > >>
darinka
03.03.2015 14:31
Zadnja prijava: 4 yrs

Pozdravljeni, sklad vam ne more pomagati pri sestavljanju dokumentov, saj mora vsebinsko le-te izpolniti vlagatelj sam, če pa gre za dokazila drugih ustanov, pa jih morajo sestaviti in izdati te ustanove. Prva delavnica je že ta četrtek (5.3.), torej čez 2 dni. Predlagam, da na delavnici povprašate vse, kar vas zanima, lahko pa jih napišete tudi na forumu in vam bomo dali potrebna pojasnila.

Gost
02.03.2015 14:27
 

Na delavnico sem se ze pripravil ,vendar zaradi casovne stistke bi potreboval nekoga da mi pomaga pri sestavljanju dokumentov...ki ima izkusnje...

moj email:
simon.surev@gmail.com

Gost
02.03.2015 11:58
 

Spoštovani, vabimo vas, da se udeležite katere od predstavitev razpisa za študij v tujini za letošnje leto. Termine predstavitev najdete na naši spletni strani http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/novica/n/delavnice-za-prijavo-na-razpis-stipendij-ad-futura-za-studij-v-tujini/.

simon25
01.03.2015 16:17
Zadnja prijava: 5 yrs

Pozdravljeni ! Potreboval bi pomoč storkovnjaka ki bi mi pomagala pripraviti dokumentacijo za Ad futura program ali pa Fulbright. Ker nimam kaj dosti casa in sem dobesedno ze sprejet na Univerzo v ZDA in bi mi zelo prav prisla stipendija prosim za pomoc koga z izkusnjami.
Studij zacnem julija 2015 ali pa ze aprila , zato bi rad izkoristil rok razpisa . Prosim na mail simon.surev@gmail.com

Gost
17.12.2014 03:21
 

“Administrator je objavo odstranil.”

katja33
08.10.2014 11:01
Zadnja prijava: 1 year

Odvisno od razpisa, pogodbe in Splošnih pogojev poslovanja javnega sklada (SPP), veljavnih v času objave razpisa. Če ste pridobili štipendijo na 128. JR, potem veljajo SPP 91/09.

Če pride do kršitve pogodbe, je treba štipendijo vrniti v 30 dneh od prejema poziva sklada k vračilu štipendije.

Na prošnjo štipendista lahko sklad odloži vračilo štipendije ali dovoli obročno vračanje štipendije za enako ali krajšo dobo, kot je bila doba prejemanja štipendije, če štipendist iz utemeljenih razlogov, kot jih v 31. členu navajajo SPP.

Za dodatna pojasnila nas prosim kontaktirajte preko telefona, e-pošte ali se oglasite na skladu osebno.

Gost
06.10.2014 10:44
 

Pozdravljeni,

zanima me kako je s prekinitvijo študija in vračanja štipendije. V kolikem času jo je potrebno vrniti in kakšni so pogoji?

katja33
03.09.2014 05:55
Zadnja prijava: 1 year

Pozdravljeni,

vprašanje naslovite na zoisi@sklad-kadri.si.

Gost
02.09.2014 17:34
 

Pardon, napačna tema ...

Gost
02.09.2014 08:35
 

Pozdravljeni,
zanima me, ali lahko uveljavljam dodatek za bivanje k Zoisovi štipendiji, če v času študija bivam pri sorodnici, kjer imam urejeno začasno bivališče.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

miha50
28.08.2014 21:40
Zadnja prijava: 5 yrs

Pozdravljeni!

Zanima me, kakšen je postopek, če po končanem dodiplomskem študiju želimo nadaljevati s šolanjem na podiplomski ravni (Masters) v UK? Zavedam se, da bo potrebno podpisati dopolnilo k trenutni pogodbi, vendar pa nevem kaj bo ta dodatek vseboval? Predvsem me zanima, če moramo potem podiplomski študij financirati sami?

Hvala!

Gost
02.07.2013 10:44
 

Najlepša hvala za odgovor. Mogoče veste, kdaj bo vlada odločala o tem? Razpis bo pa najbrž konec decembra, kot običajno?
Prijave na nekatere univerze se pričnejo že septembra, zato je dobro čimprej vsaj okvirno vedeti, kakšne šo možnosti za štipendijo.

katja33
01.07.2013 06:26
Zadnja prijava: 1 year

Za naslednji razpis, za leto 2014 naj bi bilo razpisanih 4.000.000 EUR (enaka višina sredstev kot pri razpisu za leto 2013). Vendar moramo pri tem poudariti, da gre za predvidena sredstva, saj poslovni načrt javnega sklada za letos še ni potrjen s strani vlade.

Gost
30.06.2013 10:36
 

Pozdravljeni,
zanima me, kakšen znesek je predviden za štipendije za leto 2014?

katja33
23.04.2013 05:50
Zadnja prijava: 1 year

Vprasašanje se v bistvu nanaša na to ali se prijavljate za štipendijo za življenjske stroške ali ne. Če se za to štipendijo prijavljate (predvidevam, da se, razen če imate življenjske in študijske stroške v celoti krite iz drugega vira), potem obkrožite da.

Gost
22.04.2013 08:21
 

Pozdravljeni,

Med izpolnjevanjem prijavnice se mi je nekoliko zataknilo pri vprašanju 4.1. Vprašanje je, ali se prijavljam za štipendijo za posamezno študijsko leto (da ali ne). Če prav razumem, moram obkrožiti ne, če se prijavljam za štipendijo za celotno trajanje študija (torej za 2 leti skupaj).

Hvala za odgovor.

darinka
31.01.2013 16:16
Zadnja prijava: 4 yrs

Odgovor Sabini:
Odvisno od štipendije. Pri nekaterih je določen podpis pogodbe po dokončnosti odločbe, pri drugih je potrebna dokončnost odločbe, itd. Za točen odgovor bi potrebovali točne podatke o štipendiji, ki vam jo je dodelil sklad.
Za to informacijo nam lahko pišete na info@sklad-kadri.si, obvezno pa vključite tudi številko odločbe (napisana je na vrhu nad datumom odločbe) in štipendijo, ki ste jo pridobili.

sabina45
30.01.2013 12:06
Zadnja prijava: 7 yrs

Lp ,
Mene pa zanima v kolikih dneh od prejema odločbe dobim nakazilo ? Odločbo sem namreč prejela danes , napisana pa je bila 29.1.2013 .

katja33
30.01.2013 10:25
Zadnja prijava: 1 year

O vseh omenjenih rešitvah se je že večkrat razmišljalo – tako o dveh rokih kot o tem, da bi se odločilo samo o delu vlog. Pri iskanju rešitev in možnosti pa smo žal omejeni tako kadrovsko kot zakonsko (določbe Zakona o upravnem postopku in naših Splošnih pogojev poslovanja, ki določajo, kako moramo ravnati v primeru razpisov s končnim rokom), zato nam razpisa do te mere (za enkrat) ni uspelo spremeniti. Predvsem je »na hitro« težko uvajati temeljite spremembe v precej obsežnem razpisu. Kar pa ne pomeni, da smo vse te možnosti izključili in da se na skladu ne išče rešitve za naslednji razpis za študij v tujini – za leto 2014 – s pripravo katerega smo že začeli in pri katerem bomo premislili možnosti, kako omogočiti študentom, da bi za rezultate izvedeli prej.

Kar se tiče pretvarjanja ocen lahko rečem, da je v razpisu navedeno, da se za pretvorbo ocen uporabi uradna ocenjevalna lestvica institucije. Pri tem naj dodam, da imajo različne institucije izredno različne načine ocenjevanja in že iz institucij v isti državi sklad prejme zelo različne ocenjevalne lestvice, ki jih je med sabo težko primerjati.

Prav tako se verjetno lahko strinjamo v tem, da dve oceni nista popolnoma enakovredni niti med dvema predmetoma znotraj istega programa, niti med posameznimi institucijami znotraj iste univerze, kaj šele med različnimi institucijami iz različnih univerz in držav.

Kar se tiče elitnih institucij pa še ta premislek– ali lahko posplošeno rečemo, da so ocene nekoga iz »no name« univerze, čeprav so briljantne, avtomatično enakovredne ali celo manj vredne slabši oceni nekoga iz elitne institucije? Če uvedemo tako ločevanje bi ga tako morali uvesti povsod – tudi pri posameznih institucijah v Sloveniji. Prav tako se pri promoviranju elitnih institucij postavi vprašanje ali je res ta elitna institucija najboljša izbira študija v tujini za posameznega kandidata in ali smo res dosegli svoj namen s tem, da spodbujamo študente, da se odločajo izključno za elitne institucije. Nek program na manj prestižni univerzi lahko tako po vsebini kot po način študija da posamezniku boljšo ali pa bolj uporabno izobrazbo, s katero bo lahko v Sloveniji bolj konkurenčen.

Se pa strinjam, da sedanji sistem ocenjevanja ni optimalen, zato se dela v smeri razvoja in vzpostavitve dodatnih kriterijev, ki bodo omogočili bolj celostno obravnavo kandidata in predvsem podeljevanje štipendij študentom za študij na programih, ki jim bodo omogočili, da se po zaključku lahko aktivno vključijo v trg dela v Sloveniji.

Gost
28.01.2013 20:30
 

Predlagam alternativo, čeprav sistem z dvemi roki se sliši v redu:

Sigurno je velika večina prijav popolnih že davno pred rokom. Te prijave bi se lahko rangiralo že prej. Hipotetično: če bi bilo sredstev glede na rangiranje za 100 novih štipendistov in bi recimo konec septembra čakali na dopolnitev še 10 prijav, bi prvim 90 po rangiranju izdali odločbo o štipendiranju, z ostalimi 10 pa počakali, dokler ne bi še zadnji zamudniki predložili vse dokumentacije. S tem bi omogočili, da tisti, ki so zamudniki, pa še vedno dovolj dobri, dobijo štipendijo in na njihov račun izvisi nekdo čisto na repu lestvice, večina ljudi pa bi normalno začela študij brez finančnih skrbi.

Pa še nekaj- pretvarjanje ocen iz tujih sistemov je po mojih izkušnjah naravnost nezaslišano in netransparentno, saj v lanskem razpisu ni bilo nikjer objavljeno, kako to izvajate. Ni vam izgleda jasno, da na elitnih institucijah ljudje tekmujejo za ocene in da četudi je cel letnik briljanten in bi si vsi zaslužili odlične ocene, se podelijo tudi slabše glede na določene krivulje. Po tej logiki- iti na "no name" univerzo na dodiplomski študij z vrhunskim povprečjem iz srednje šole in potem na kvalitetno univerzo v svetovnem merilu na podiplomca z odlično oceno s faksa, kjer jo je lažje dobiti, je najlažja pot do štipendije za celotno visokošolsko izobraževanje.

Gost
26.01.2013 14:46
 

Kaj pa, če bi se postavilo dva roka?
Da se izvede rangiranje (koliko točk bi nekdo imel se lahko ugotovi tudi če še ne ve, ali je sprejet) prej (po možnosti že avgusta), in vsi ki so nad mejo in so že oddali popolne vloge takrat dobijo pogodbe.
Potem pa drugega, vnaprej določenega roka vsi dopolnijo vloge. Če tisti, ki so se že prej uvrstili nad mejo, dopolnijo dokumentacijo, dobijo pogodbo, če ne pa se gleda na prej po vrstnem redu.
Bi bilo kaj takega izvedljivo?
Tako bi vsaj nekaterim lahko prihranili mučno čakanje.
(Verjetno pa so tiste institucije, ki te prej obvestijo, tudi tiste, ki bi rade, da prej poravnaš šolnino.)

Gost
25.01.2013 00:50
 

Evo, jaz sem tudi en tak primer, kot ga je navajala oseba pred mano. Točk nisem imela ravno malo, ampak študiram družboslovje, tako da žal s štipendijo ni bilo nič.
Bi bilo pa res fer do vseh, da letos dejansko postavite neke fiksne roke, ne pa da smo dobivali emaile, z rokom "čimprej" in podobno. Kot ste rekli, Katja, je odgovornost tudi na študentih, da si pravilno interpretirajo ta "čimprej". Ampak po drugi strani bi bilo vse te "zamudnike" tudi potrebno naučiti, da rok je rok in naj se ga spoštuje. Nobena mednarodna institucija te ne vpraša kdaj maš ti sprejemne, če se z službo prijavljaš. Razumem, da bi radi omogočili študij v tujini čimveč študentom, ampak lepo vas prosim, za živce bodočih študentov, ki se bodo prijavljali, dajte met vse pripravljeno že tam nekje septembra. Kdor bo pač neodgovoren, bo izvisel - taka je krutost življenja...

katja33
23.01.2013 07:23
Zadnja prijava: 1 year

Največja težava je v tem, da imajo tudi izobraževalne institucije v tujini različne roke, včasih tudi sprejemne izpite in da nekatere zelo pozno obveščajo svoje študente o tem, ali so bili sprejeti na program, nekatere celo šele sredi septembra.

Na vlogah se vsako leto intenzivno dela, žal pa je postopek tak, da se na koncu med sabo rangirajo vse popolne vloge - kar pomeni, da se odloča o vseh vlogah, ki izpolnjujejo pogoje naenkrat. Zato je del odgovornosti tudi na študentih, da čim prej predložijo zahtevano dokumentacijo oziroma ustrezno dopolnijo svojo vlogo.

Vsekakor pa vsako leto iščemo rešitve, kako bi lahko pospešili postopek in smo odprti za vaše pisne predloge.

Gost
20.01.2013 20:08
 

Pa se res ne bi dalo vlog v prihodnosti razrešiti hitreje? Saj zato pa so roki za oddajo..
Sploh če so enake izkušnje iz preteklih let. Da je človek že v tujini in še vedno ne ve ali bo moral domov je kratko malo grozen občutek.
Sploh pa je treba npr. v Oxfordu celotno šolnino (ki ni ravno nizka) plačati že v septembru, verjamem da si tega brez štipendije marsikdo ne more privoščiti in lahko zabrede v hude težave.

Mogoče bi razmislili o drugačnem sistemu za prihodnja leta...?

darinka
31.12.2012 09:41
Zadnja prijava: 4 yrs

Najnižja povprečna ocena štipendista je bila 7,4, naslednja 7,9, ostali pa so imeli povprečno oceno vsaj 8. Več kot polovica vseh štipendistov ima povprečno oceno 9,0 ali več.

darinka
31.12.2012 09:13
Zadnja prijava: 4 yrs

Razpis za leto 2013 je bil obljavljen v petek, 28.12.2012. Najdete ga na http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/razpis/n/stipendije-za-studij-v-tujini-za-leto-2013-150-jr/

Gost
30.12.2012 10:52
 

Zanima me, kakšna je bila povprečna ocena uspešnih kandidatov.

Gost
28.12.2012 07:20
 

Kdaj bo razpis za leto 2013?

sabina20
06.12.2012 07:52
Zadnja prijava: 4 yrs

Pogodbe se že pošiljajo. Pošljemo jo lahko šele, ko odločba kandidata postane dokončna (to je 15 dni od vročitve) in ko prejmemo originalno potrdilo o vpisu. Če vas konkretno zanima za vaš primer, lahko pokličete ali pošljete e-mail in bomo preverili, kakšno je stanje v zvezi z vašo vlogo.

Gost
04.12.2012 23:22
 

Kdaj predvidoma dobimo v podpis pogodbe?
Lp

1 2 3 4 5 > >>
    Na vrh