»Poklici prihodnosti in potrebe danes« - Informativa 2015

Več kot 120 mladih, predvsem učencev in dijakov, se je v petek, 23. januarja 2015, udeležilo predavanja »Poklici prihodnosti in potrebe danes«, ki ga je Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije organiziral v sklopu sejma Informativa 2015. Z mladimi smo se pogovarjali o poklicih prihodnosti, o kompetencah, ki jih danes potrebujejo mladi in o pričakovanjih delodajalcev do mladih ob zaposlitvi.


Mladi so zasedli predavalnico do zadnjega stola, kar kaže, da mladi, ki so pred pomembno življenjsko odločitvijo glede vpisa, potrebujejo nasvete, kateri poklic oziroma izobraževanje izbrati.


V uvodu je Aleš Vidmar iz Javnega sklad RS za razvoj kadrov in štipendije mladim predal vrsto praktičnih nasvetov in jim preko zanimive predstavitve poskušal pomagati pri izbiri. Svetoval jim je, naj strmijo k temu, da bodo bolj učinkoviti, naj razvijajo kompetence in znanja, naj bodo natančni, prilagodljivi, timski igralci in naj se naučijo čim več tujih jezikov. Potrebno je razvijati tisto, v čemer si motiviran ali lahko boljši od drugih.


Predstavil jim je tudi programe, ki jih na skladu izvajamo za mlade tekom izobraževanja. Mladim so na voljo različne štipendije (Zoisova, kadrovska, deficitarna in štipendije za tujino) kot tudi programi. V osnovnih šolah izvajamo program Popestrimo šolo, v srednjih šolah praktično usposabljamo mlade, da pridejo do izkušenj, prav tako tudi na fakultetah omogočamo mladim, da sodelujejo v projektih, ki povezujejo izobraževalno sfero z gospodarstvom.


Na predavanje smo povabili zanimive goste, strokovnjake iz gospodarstva, ki so mladim predstavili, zakaj so se odločili za ta poklic, kakšna je bila pot do izobrazbe ter kakšno delo sedaj opravljajo.


Prva gostja, ki je mladim podala nasvete, je bila Brigita Vončina z Zavoda RS za zaposlovanje. Povedala je, da statistike kažejo, da se od leta 2008 najbolj povečuje brezposelnost med osebam, ki so dosegli terciarno izobrazbo, manjša pa je med tistimi s srednjo ali tehnično šolo. Najbolj zaposljive osebe trenutno so kuharji, elektromehaniki, poklici v zdravstvu, farmaciji, kemiji in IT. Mladim je povedala, da se poklici skozi zgodovino spreminjajo, nekateri izumirajo (kovač, čistilec čevljev), nekateri poklici pa šele nastajajo (mehatronik), zato se je potrebno vseskozi učiti in prilagajati glede na razvoj poklica. Ko se odločaš za poklic, se odločaš za področje dela in na tem področju nadalje razvijaš kompetence.


Nika Lendero Kranjc, vodja oddelka Raziskave in razvoj v podjetju BIA Separations, je povedala, da so zmote pri izbiri študija normalne, a jih je mogoče kasneje popraviti. Slediti morate tistemu, kaj vas veseli in kar bi želeli početi celo življenje. V službi povprečno preživimo več kot osem ur dnevno, zato je pomembno, da izbereš tak polic, da boš z veseljem hodil v službo, drugače ti bo vse življenje muka delati. Po njenih besedah primanjkuje oseb s tehniško izobrazbo, ki bi bili vajeni laboratorijskega praktičnega dela in bi bili pri tem spretni.


Vodja trženjskega komuniciranja Zavarovalnice Triglav in predsednica sekcije Mladih Managerjev, Tjaša Kolenc Filipčič, se je odločila za splošno izobrazbo. Za to se je odločila, ker je tekom šolanja obiskovala veliko različnih dejavnosti in sodelovala v raznih društvih, kjer je pridobivala kompetence, ki je pomagajo na poklicni poti. Mladim je svetovala, da so proaktivni, da sledijo tistemu, kar jih zanima in da ni nič hudega, če je to več stvari hkrati.


Gregor Rebolj, direktor podjetja Klika d.o.o., se ukvarja z razvojem programske opreme. Mladim je svetoval, da je pomembno biti v stiku z gospodarstvom že med študijem in da naj izkoristijo mednarodne izmenjave, kjer lahko pridobijo mednarodne izkušnje, katere delodajalci cenijo. To da je nekdo zaključil fakulteto je signal, da zna zaključiti zadeve oz. projekte. Pri zaposlovanju pa iščejo take kandidate, pri katerih opazijo, da jih področje res zanima.

Na vrh