Za prihodnost vseh - sodelujmo!Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je 25. in 26. maja 2016 pripravil že 4. konferenco o razvoju kadrov, kjer se je zbralo več kot 300 predstavnikov gospodarstva, šolstva ter državnih in drugih javnih institucij. Na dvodnevnem dogodku smo z zanimivimi gosti govorili o uspešnem sodelovanju med zaposlenimi, med podjetji, med šolstvom, javno upravo in gospodarstvom ter med različnimi generacijami.

 

 

 

Direktor Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije je v uvodnem nagovoru poudaril, da le uspešni in zadovoljni delavci lahko prispevajo k napredku podjetja oziroma institucije. Konference o razvoju kadrov so zato pomembna priložnost, saj povežejo predstavnike različnih področij družbe. Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak se je strinjala, da je sodelovanje pomembno, poudarila pa je, da je pomembna tudi skupna vizija in spoštovanje različnosti.  O pomembnosti sodelovanja kot najpomembnejšega dejavnika za razvoj družbe in doseganje ciljev je govoril tudi Franc Matjaž Zupančič, državni sekretar v Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

 

 

 

 


V plenarnem delu konference so predstavniki podjetij in javne uprave orisali dobre prakse na področju sodelovanja. Ana Laura Rednak, izvršna direktorica plastike Skaza, je poudarila, da je za dobro sodelovanje potrebno vložiti tudi dovolj časa.  Rednakova 70 % svojega delovnega časa tako porabi za ukvarjanje z zaposlenimi. Da se lahko drug od drugega veliko naučimo, sta v projektu izmenjave zaposlenih med javno upravo in gospodarstvom spoznala Ajša Vodnik, direktorica Amcham Slovenija in Marko Aškerc, zaposlen na Ministrstvu za javno upravo. Sonja Klopčič, vodja projekta mentorstvo v Sekciji managerk Združenja Manager, je med pomembnimi gradniki sodelovanja izpostavila tudi humor, saj le-ta sprosti napetost in lahko omogoči pogled z drugega zornega kota.

 

V popoldanskem delu so udeleženci lahko izbirali med tremi moduli:

 

 

Foto utrinki - 1. dan konference
4. konferenca o razvoju kadrov, 2016

 

 

 

2. DAN KONFERENCE - SODELOVANJE V PRAKSI


Drugi dan
konference je bil namenjen praktičnemu delu, kjer so udeleženci lahko izbirali med štirimi celodnevnimi delavnicami ter preizkusili, kako izboljšati sodelovanje in delovanje v praksi:

 

 

 

Foto utrinki - 2. dan konference
4. konferenca o razvoju kadrov, 2016

 

 

 

 

 

 

Konferenco pripravljamo v sodelovanju s Službo vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Sofinancirata jo Republika Slovenija in Evropska unija  iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

 

no news in this list.

Na vrh