Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je v sredo, 17. septembra 2014, organiziral 2. konferenco o razvoju kadrov z naslovom »Ustvarjalno razmišljanje – potencial za rast gospodarstva«.  Na konferenci v Laškem se je zbralo več kot 400 udeležencev. Prisotni so bili vodje kadrovskih služb, direktorji, gospodarstveniki, uspešni štipendisti in predstavniki ministrstev. Svojo izkušnjo so z nami delili številni zanimivi gostje,  mislec dr. Edward de Bono ter  predsednik države Borut Pahor.


Rdeča nit konference je bila ustvarjalnost. Spraševali smo se kaj je ustvarjalnost, kdo je lahko ustvarjalen, kako izkoristiti ustvarjalni potencial posameznika, ki ga nosimo v sebi in kako sprostiti ustvarjalni potencial zaposlenih v podjetjih.
Izvedba dogodka sodi v okvir operacije, ki jo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada, v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013: »Krepitev Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije za izboljšanje strokovno – razvojne funkcije in večjo kakovost storitev«, 5. razvojne prioritete »Institucionalna in administrativa usposobljenost« in 5.2. prednostne usmeritve »Reforma institucij na trgu dela« ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti«.Na vrh